Om skilteskoven

Skilteskoven "bor"  i Odense C

Baggrunden for Skilteskoven og lidt om historien bag

En dag engang i 2002 købte jeg en pakke Faller skilte hos den lokale hobbyforhandler fordi jeg tilfældigvis skulle lige skulle bruge lidt skilte til min bane. Skiltene var af en type hvor man skal gnubbe piktogrammet fast på et plastik skilt med et medfølgende værktøj.

Jeg kom hjem med pakken (som for øvrigt kostede næsten 100 kr.) og gik forventningsfuld i gang med skiltefremstillingen. Stor var min ærgrelse da fremstillingen af det første skilt mislykkedes. Cirka 1/4 af piktogrammet sad stadig på arket og resten sad på plastikskiltet, som for øvrigt er hvidt.

P.. tænkte jeg (undskyld), nå vi forsøger med en anden, det er nok bare mig . . . .

Resultatet var det samme, men denne gang lykkedes det for mig at få piktogrammet over på skiltet i anden omgang, næsten uden man kunne se, at piktogrammet var gået i to stykker.

Det må jeg selv kunne gøre bedre tænkte jeg, og det var så startskuddet til alle de skilte du kan se på siden.

Skiltene

De fleste af skiltene fra epoke IV og V har jeg fundet på elektronisk form fra forskellige kilder, mens de ældre skilte er "tegnet" i hånden. Skiltene er næsten uden undtagelse lavet i vektorgrafik, hvilket gør det muligt at skalere skiltene til den ønskede størrelse uden tab af information og uden det ligner noget Pixeline har været i gang med :-)

Jeg har løbende udviklet på skiltene, og er nået frem til et produkt i dag, som er på et niveau, som jeg godt selv vil være bekendt.

Bagsiderne gør at man får et skilt der ligner de virkelige 1:1 skilte.

Størrelsen på 8 mm for de runde skilte er valgt, både fordi det passer rimelig godt i 1:87 og fordi en 8 mm hug pibe passer perfekt til udstansning af skiltene.

Kommer der flere skilte ?

Ja, der kommer til stadighed nye skilte til - ja, jeg kan næsten ikke stoppe igen :-) og hvis du mangler et skilt, så kontakt mig her - Forsøge, skal jeg nok, men jeg garanterer intet :-).

Men inden du kontakter mig, så læs lige denne vejledning:-)

Hvem er skilteskoven

Skilteskoven er udelukkende en "køkkenbordsfabrik" og skal også vedblive med at være det. Jeg har mit gode arbejde som pædagogisk konsulent på Syddansk Universitet at passe.

Du kan for øvrigt se en artikel i lokalavisen om Skilteskoven :-)  (i PDF format)

Hvad med alt det andet i webshoppen ?

Jeg har også kastet mig over fremstilling af påskrifter, og jeg har efterhånden fået opbygget en god samling af de påskrifter som man ikke kan få andre steder og der kommer hele tiden nye til (også de mere fantasifulde :-) ). Printeren som jeg bruger til påskrifterne er af type ALPS MD5500. Printeren som for øvrigt har været "hundedyr" fremstilles ikke mere, så når den er slidt op har jeg heldigvis en ekstra stående :-) (nej den er ikke til salg!). Printeren anvender specielle farvebånd som er meget kostbare, og umulige at skaffe i Europa, men kan indtil videre stadig købes i Japan, men hvornår det stopper ved jeg ikke.

Jeg må indrømme, at jeg er SAMLER :-), så jeg får engang i mellem købt noget jeg BARE MÅ HAVE, men som så måske alligevel ikke er så interessant når jeg først har det - det bliver så også solgt i webshoppen, men det primære formål med webshoppen er skilte og påskrifter.

Venlig hilsen

Jørgen Røn/Skilteskoven